2023 Padel Kort Yapım Maliyeti

15.03.2023

Daha önce İspanya'ya gittiyseniz ve oradaki sporları tanıma fırsatını yakaladıysanız muhtemelen padel tenisi duymuşsunuzdur. Padel tenis, çok bilinen bir spor olmasa da aslında dünyanın en hızlı büyüyen sporlarından biri ve İspanya'da oldukça popüler. Buna ek olarak, aktif olarak tenis oynayan milyonlarca İspanyol'a kıyasla, padel tenisinin altı ila 200.000 milyon İspanyol tarafından oynandığı tahmin ediliyor.

Sizler için hazırladığımız bu yazımızda padel tenis ve padel kort yapım maliyeti hakkında bilgi alacak, bu sporu daha yakından tanıyacak ve padel kort yapımı hakkında kapsamlı bilgi edineceksiniz.

Padel Tenis Nasıl Oynanır?

Padel tipik olarak bir tenis kortunun boyutundan yaklaşık %25 daha küçük olan kapalı bir kortta çiftler halinde oynanır. Puanlama tenisteki puanlama ile aynıdır ve kullanılan toplar benzerdir. Ancak padel tenis biraz daha az kuvvetle oynanır.

padel kort üreticisi

Padel Tenis Hangi Ülkelerde Oynanır?

Padel tenis daha çok Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, İngiltere, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Meksika, Paraguay, Portekiz, İspanya, İsviçre, Amerika Birleşik Devletleri, Uruguay, Finlandiya, Amerika, Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve İrlanda gibi ülkelerde oynanmaktadır.  Bundan dolayı bu ülkelerde daha fazla padel kort uygulaması yapılır.

Neden Padel Tenis Tercih Edilir?

Padel teniste atılan top herhangi bir duvardan sekebilir, ancak top geri gelmeden önce sadece bir kez yere çarpabilir. Tıpkı tenis gibi. Padel raketi kısadır, telleri yoktur, ancak yüzeyinde delikler vardır.

Padel tenis, hem hızlı hem de öğrenmesi kolay olduğu için her yaştan ve yetenekten oyuncu için harika bir spordur. Çoğu oyuncu oyunun ilk yarım saatinde temel bilgileri öğrenir ve oyuna çabucak adapte olabilir.

Padel Tenis Kortu Nedir?

Padel tenisi genellikle 20 metre x 10 metrelik kortta oynanır. Bu korta “padel tenis kortu” adı verilir. Normal tenis dışında özel padel tenis raketi, top ve ekipmanları ile oynanan bir raket sporudur. Oyunda standart tenis kortundan farklı olarak etrafı camla çevrili bir padel tenis kortu kullanılmaktadır. Bir padel kortunun arka duvarları genellikle 3 metre yüksekliğe, 20 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe ulaşan camdan yapılır.

Beton zemin çim halı ile kaplıdır. Uzmanlar, suni çim halının derzlerine çift kat poliüretan tutkallı bez yerleştirir. Kort çizgileri proje sahibinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda beyaz veya sarı olarak kesilerek uluslararası normlara uygun olarak sahaya yerleştirilir. Uygulanan suni çim halının üzerine, özellikle silikodan yapılmış tenis kortu kumu dökülür. Fırçalama makinesi ile kum, suni çime iyice yedirilir ve padel tenis kortu müsabakalara hazır hale getirilir. Padel tenis kortlarında zemin kaplama sistemi olarak suni çim halı tercih edilir ve bu sayede mükemmel yumuşaklık elde edebilir. Böylece sporcunun sağlığı da korunur. Ayrıca suni çimli bir padel kortu kurulumu kolaydır ve padel kort yapımından sonra ekstra bir bakım maliyeti gerekmez.

Padel Tenis Kortu Yapım Maliyeti Nedir?

Padel kort yapım maliyeti, rüzgâr yüküne bağlı inşaat sistemi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak padel kort başına farklılık gösterebilir. Bunun için tercih ettiğiniz firma ile iletişime geçmek daha doğru olacaktır.

WePadel ve Padel Kort İnşaatı

padel kort

Eğer siz de kaliteli padel tenis kortu hizmeti almak istiyorsanız uzman bir padel kort üreticisi olan WePadel'den destek alabilirsiniz. Ürünleri sadece uzun yıllar kullanmakla kalmayacak, aynı zamanda da tasarruf edeceksiniz. Bu sebeple web sitemize göz atabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz web sitemizde yer alan formu doldurabilir ve talep oluşturabilirsiniz. Çalışkan ekibimiz ve uzmanlarımız en kısa sürede size dönüş yapacak ve taleplerinizi bize iletecektir. Dilerseniz padel tenis yapım süreci ile ilgili aklınıza takılan soruları da bize sorabilirsiniz: 0 (212) 678 13 13

Tecrübemiz, uzman ekibimiz ve çalışanlarımız ile sizlere en iyi ve hızlı padel tenis kortu yapım hizmetini sunmakta ve aynı zamanda da uygulama sonrasında destek vermekteyiz. Bu destek sayesinde meydana gelebilecek herhangi bir soruna hızlı ve etkili çözümler bulma şansına sahip olacaksınız.

WePadel ailesi olarak size her zaman en iyisini sunmak için buradayız! Hemen [email protected] adresimizden bize ulaşın, en kaliteli padel tenis kortu hizmeti için süreci birlikte başlatalım.

 

Haberlere Dön